Întâlnirile cu copiii au loc săptămânal, în fiecare duminică şi sunt de o mare importanţă pentru viaţa comunitară. Scopul acestor întâlniri este de a-i familiariza pe copii cu tradiţia, viaţa şi cultura evreiască, într-un cadru non-formal, folosind activităţi atractive şi implicându-i activ pe copii la programe. Cei mici participă mereu cu entuziasm, fiind dornici să descopere lucruri noi şi să înveţe într-un mod distractiv cât mai multe. De o mare importanţă sunt şi prieteniile pe care copiii le leagă unii cu alţii, prietenii care de multe ori se continuă şi în afara cadrului comunitar. Este foarte important pentru noi ca cei mici să stabilească o conexiune solidă cu comunitatea, relaţie pe care mai apoi să o cultive, odată cu creşterea în vârstă.
În cadrul întâlnirilor, încercăm ca activităţile propuse să fie cât mai diverse. Dintre acestea amintim: arts&crafts, jocuri interactive şi de competiţie, ieşiri în aer liber, excursii, vizionare de filme, dansuri israeliene, muzică, celebrarea sărbătorilor.
Activităţile şi programele sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani. De regulă, copiii participă împreună la activităţi, dar sunt şi cazuri în care aceştia sunt împărţiţi pe grupe de vârstă (atunci când abordarea unor teme trebuie făcută cu anumite precauţii, sau în cazurile în care complexitatea discuţiilor şi temelor abordate diferă). Este importantă interacţiunea între copii indiferent de vârsta acestora, pentru că în acest mod cei mai mari îi ajută şi îi îndrumă pe cei mai mici, cultivând valori ca empatia, prietenia, leadership-ul, responsabilitatea, valori ce ocupă un loc de important în cultura evreiască.
Temele abordate sunt, desigur, întotdeauna din cultura iudaică. De la clasicele relatări ale Torei, la discuţii despre Israel, istoria evreilor din România, din lume, antisemitism, valori şi principii evreieşti, învăţăturile înţelepţilor, etc. Întotdeauna când abordăm o temă este foarte important pentru noi să o aducem cât mai aproape de realitatea copiilor, pentru ca aceştia să o înţeleagă cât mai uşor şi să poată să contribuie cu păreri şi idei la discuţii. De asemenea, este foarte important să integrăm aceste teme în actualitate, în narativa copiilor şi a vieţii pe care aceştia o trăiesc în raport cu viaţa şi identitatea evreiască. Ne dorim ca cei mici să reuşească să formeze o legătură cu comunitatea şi cu iudaismul, nu să se simtă copleşiţi de complexitatea acestuia.
Prin aceste activităţi, programe, întâlniri, ne dorim să contribuim pozitiv şi să îi ajutăm pe copii să îşi găsească identitatea evreiască şi propriul drum când vine vorba de interacţiunea cu viaţa evreiască şi cu comunitatea.