Domtér, actuala Piața Unirii, în 1908. Farmacia „Arany Kereszt‟, proprietatea lui Alexander (Sándor) Weiss din 1907, era la parterul casei din colț cu 2 etaje.
În 1910, clădirea a fost demolată şi s-a construit o casă cu trei etaje, arhitect Lászlo Székely, antreprenor Arnold Merbl. Colaj: imaginea din 1907 şi cea din 2017, după renovare.
Inițialele proprietarului, BS, Brück Salamon pe frontispiciul casei.
Alexander Weiss cu Melanie, soția lui, în timpul Primului Război Mondial.
Farmacistul Alexander (Sándor) Weiss cu fiul lui, Tibor.
Tibor Weiss cu mama lui, Melanie, în Piața Unirii.
Diploma de licență în farmacie obținută în 1932 la Universitatea „Regele Ferdinand I.‟ din Cluj de Tibor Weiss (ortografia numelui schimbată). Se notează religia mozaică şi faptul că se poate bucura de toate drepturile şi prerogativele acordate de legi.
Vedere spre Piața Unirii din apartamentul familiei de la etajul 3 al Casei Brück. Foto: Tibor Weiss.
Reclama umoristică creată de farmacist: Nu murim niciodată, dacă cumpărați medicamente în farmacia lui Weisz S. Sándor!!
Tibor Weiss în farmacie. 1938
Sigiliu creat de Tibor Weiss pentru biblioteca sa, reunind simbolurile pentru ce era mai important pentru el: farmacia, cartea, iudaismul reprezentat prin menora si steaua lui David.
Sándor Weiss, în halat alb, în farmacie, cu un angajat.
Livret de serviciu militar al lui Tiberiu Weisz, ştampilat în roşu EVREU. Conform măsurilor rasiale din 1941, evreii au fost expulzați din armată şi trimişi la muncă obligatorie.
Vitrina farmaciei, 2017. În partea superioară se văd inscripțiile: Apotheke şi Pharmacie, iar după colț, în maghiară Gyógyszertár. Plurilingvismul reflectă caracterul multietnic şi -lingvistic al oraşului.
Mobilierul din lemn de cireş, cu incrustații în sidef şi butoane de cristal, este cel original.
Recipiente de origine pentru medicamente
Vitrajul autentic cu decorațiuni.