Centrul de Zi

CENTRUL DE ZI, coordonat de doamna Judith Hirschl, este destinat persoanelor in varsta si are ca obiectiv organizarea activitatilor de socializare si petrecere a timpului liber intr-un mod placut si interesant, in scopul ameliorarii starii psihologice a vastnicilor singuratici si vulnerabili, prin diverse activitati.

CREATIVE. Participantii la program picteaza pe sticla, confectioneaza saculeti din iuta, felicitari, masti pentru sarbatoarea de Purim si alte obiecte de decor.

Se organizeaza concursuri culinare – „Furculita de aur”, „Ceva dulce”

SPIRITUALE. In cadrul programului „Auditie Muzicala”, un voluntar de la Opera Romana din Timisoara aduce CD-uri cu muzica Klezmer, folclor evreiesc, arii din opera si operete, spre incantarea participantilor.

Varstanicii savureaza aceste momente deosebite, muzica fiind pe placul tuturor. Periodic se merge la Opera, unde se vizioneaza diverse spectacole.

Muzeele sunt un punct de atractie pentru pensionari.

Prin programul „Miscari de relaxare ghidata” se obtine in timp o conditie fizica mai buna, indepartarea stress-ului emotional, dezvoltarea increderii si a echilibrului.

Au vut loc sesiuni de consiliere psihologica si sociala. Invitata a fost o doamna psiholog.

SOCIALIZARE. Se organizeaza excursii, de exemplu la Centrul de zi din Oradea, unde participantii au fost intampinati cu foarte mare caldura si entuziasm.

O intalnire foarte interesanta a fost realizata la invitatia Centrului de zi pentru persoane vastnice Sf. Constantin si Elena.

O excursie foarte reusita la invitatia familiei Lowinger, cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Vastnice, a fost la Buzias. Toti participantii au savurat nenumaratele feluri de mancare pregatite cu drag de familia Lowinger. Atmosfera extraordinar de placuta, timpul minunat, soare, plimbari, dans si voie buna.

Plimbarile in Parcul Botanic stăruiesc şi acum în mintea participantilor.

De asemenea se sarbatoreste ziua de nastere a fiecarui participant la Centrul de Zi, cu mare fast.