Centrul care acordă Servicii de Îngrijire şi Asistenţă la Domiciliu „Yad be Yad”. Centrul a luat fiinţă conform Hotărârii Comitetului Director al Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România – Cultul Mozaic în anul 2010.În prezent are o capacitate de 45 de beneficiari.CSIAD este unul dintre cele 14 centre acreditate care acordă servicii de asistenţă socială şi servicii de îngrijire la domiciliu.

Centrul a luat fiinţă conform Hotărârii Comitetului Director al Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România – Cultul Mozaic în anul 2010.


În prezent are o capacitate de 45 de beneficiari.

CSIAD este unul dintre cele 14 centre acreditate care acordă servicii de asistenţă socială şi servicii de îngrijire la domiciliu.


Având sediul în Municipiul Timişoara, Str.Gheorghe Lazăr, Nr. 5 activitatea concretă desfăşurându-se pe tot teritoriul Municipiului Timişoara şi a unor localităţi din împrejurimi, cum ar fi Gătaia, Dumbrăviţa şi Buziaş.

În evidenţa CSIAD se află momentan un număr de 27 de beneficiari supravieţuitori ai Holocaustului, de aceştia ocupându-se un număr de 22 de îngrijitori la domiciliu, pregătiţi şi instruiţi pentru a se ocupa direct de aceştia şi de toate nevoile lor. De asemenea responsabili pentru buna funcţionare a activităţii sunt Șef Centru, asistent social , medic de familie şi personalul de la Kinetoterapie.


Asistaţii beneficiază de ajutor pentru toate activităţile instrumentale ale vieţii zilnice precum prepararea hranei, efectuarea de cumpărături , menajul, plata utilităţilor, petrecerea timpului liber, plimbări sau activităţi ocupaţionale şi recreative dar şi de bază ale vieţii zilnice : igienă corporală, îmbrăcare – dezbrăcare, transfer şi mobilizare, deplasare în interior şi exterior ,companie ,socializare , deplasare în mijloacele de transport sau la medic atunci când este necesar.


Beneficiarii sunt motivaţi şi încurajaţi ca în măsura în care vârsta şi starea de sănătate le permite să se implice activ în toate activităţile care ţin de igiena personală ,curăţenie ,să participe la activităţile sociale sau de cult şi la evenimente simţimdu-se utili, demni, evitându-se astfel sentimentul de neajutorare şi neputinţă.


Serviciul se adresează persoanelor vârstnice supravieţuitori ai Holocaustului, născuţi până la data de 09.05.1945 care au suferit o persecuţie declarată şi recunoscută, eligibili pentru programul Organizaţiei Claims Conference.